Overzicht van de instellingen 

- Praktijk voor beter leren 

- Praktijk Sannie 

- Go kids 

- Jouw kans

- Huisarts 

- Brandweer

- Politie 

 

Praktijk voor beter leren

 

Heeft uw kind leesproblemen of moeite met het spellen van woorden? Is plannen lastig en weet uw kind niet hoe het effectief moet leren? Stagneert het leren en maakt u zich daarover zorgen? Dan kan “Praktijk voor beter leren” wellicht iets voor uw kind en u betekenen.

 

Ik ben Adelien Bergman. Ik ben remedial teacher en gecertificeerd behandelaar Sleeplezen®. In mijn praktijk help ik kinderen tussen de zes en de achttien jaar, die ondersteuning nodig hebben voor Nederlandse taal, lezen, spellen of effectief leren. Ook begeleid ik kinderen met dyslexie. De praktijk is gevestigd aan huis.

 

Remedial teaching:

Als remedial teacher ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen met leerproblemen. Remedial teaching (RT) is iets anders dan bijles. Bij bijles wordt de leerstof herhaald, die op dat moment op school wordt aangeboden. Bij RT wordt het leerprobleem nauwkeurig in kaart gebracht, een plan gemaakt met daarin op het kind afgestemde doelen en wordt er begeleiding op maat gegeven. Dat kan betekenen dat er andere stof behandeld wordt dan op dat moment op school aan de orde is. Er wordt in de behandeling aangesloten bij de manier waarop het kind het beste leert. Zo kan ik de methode Sleeplezen® gebruiken voor kinderen met hardnekkige leesproblemen. Of kan ik -  wanneer er problemen zijn met het werkgeheugen - de training Jungle Memory inzetten om zo het leren te verbeteren.

Naast individuele begeleiding bied ik ook de groepscursussen (Op weg naar) Snel leren = leuk leren aan om jongeren te helpen het leren leuker, sneller en effectiever te maken.

 

De praktijk is een plek waar:

Gewerkt wordt vanuit de overtuiging om – met respect voor de individuele mogelijkheden - het beste in uw kind naar boven te willen halen.

In een huiselijke omgeving met plezier en aandacht met uw kind wordt gewerkt aan het leerprobleem.

Ruimte is voor het opdoen van succeservaringen.

Naast het werken aan het leerprobleem aandacht is voor het emotionele welzijn van uw kind.

Samenwerking met u als ouders en met de school onmisbaar is voor het goed ondersteunen van uw kind.

Praktijk Sannie

 

Hoog sensitiviteit

Maar wat is dat dan, hoogsensitief zijn? Stel je niet zo aan, doe normaal, zó erg is het toch niet? Maak het toch niet zo ingewikkeld! Zinnen die je vast wel eens hebt gehoord. Ligt het dan aan jou of…..is er misschien toch iets wat jouw gevoeligheid zou kunnen

verklaren?

 

Voor wie?

Jij bent doelbewust, zelfverzekerd, een tikkeltje gevoelig, maar je bent het alleen even kwijt. Heb je soms het gevoel dat je je leven leeft op de automatische piloot? Eigenlijk heeft je leven alles, je hebt een huis, een baan, vrienden, misschien een gezin en toch mis je iets…

 

Seminars & ontmoetingen

Met regelmaat zijn er nieuwe seminars en ontmoetingsochtenden. Er zijn diverse voordelen aan het bespreken van een thema in een groep. Je vindt herkenning bij elkaar en je ziet hoe anderen met hetzelfde ‘probleem’ omgaan.

 

Over mij

Mijn naam is Sannie Alblas-Smit. Ik ben mijn werk carrière begonnen als operatie assistent in het ziekenhuis. Ik merkte dat ik het echte contact met mensen ging missen. Daarom heb ik ervoor gekozen mij te laten omscholen. Inmiddels heb ik geleerd wat ik wil in dit leven…

 

Over Praktijk Sannie

Sannie Alblas-Smit is zelf hoog sensitief. Ze heeft geleerd dit positief te benaderen en hoopt dit anderen ook te leren. In plaats van een last, mag je het gaan zien als mooie eigenschap.

 

"Met mijn praktijk wil ik jou helpen met het krijgen van inzicht en zelfbewustzijn. Samen gaan we aan de slag met het wegnemen van belemmeringen of overtuigingen, waardoor je weer optimaal kunt genieten van het leven!"

 

Go- kids

Go-Kids, voor de leukste uitjes, kinderactiviteiten, kinderfeestjes en opgroei adresjes in jouw regio

Welkom op onze site en wat fijn dat je kennis wilt maken met Go-Kids. Op go-kids.nl vind je per regio het meest complete overzicht van kindvriendelijke activiteiten en uitjes. Hier vind je heel veel eropuit-tips, activiteiten voor kinderen, shops, kindvriendelijke horeca, maar ook speciale (ontzorgende) modules zoals kinderfeestjes en sport en creatieve clubs. Go-Kids werkt regionaal omdat we zo ook de minder bekende en minder grote kinderactiviteiten voor je kunnen vinden. Wij komen nu nog steeds nieuwe dingen tegen, en dat na 5 jaar! Go-Kids is nu actief in 17 regio's : regio Zwolle, Twente, Flevo, Drenthe, regio Haarlem , regio Breda, Zaanland, regio Eindhoven, Veluwe, Achterhoek en Deventer Salland, Zeeland, regio Nijmegen, Noord-Limburg en Betuwe, Noord-Holland Noord en Amsterdam. En daar komen steeds meer regio's bij!

 

Met Go-Kids promoten we regionale organisaties, ondernemers & initiatieven richting (groot)ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Zo laten we zien welke adresjes helemaal kidsproof en/of parentproof zijn. En als (groot)ouder word je geïnformeerd ( via website, social media, blog en nieuwsbrieven) over het leuke kinderaanbod in jouw regio: alle kindvriendelijke uitjes en activiteiten op een rijtje! Daarnaast bieden we ook modules aan die je helpen om je kind op een leuke manier sport en cultuur te ervaren door middel van sport en cultuurproeven. Helemaal uniek van Go-Kids!

 

Go-Kids oprichters en team regio Zwolle

Go-Kids is een idee van Riëtte Mulder, Sandra Onbelet en Titia Bijker uit Zwolle. Het idee is ontstaan omdat wij als moeders behoefte hebben aan een goed overzicht van wat er te vinden is op het gebied van kindvriendelijke plekjes en activiteiten in de regio. Een plek waar je snel iets kunt vinden voor een regenachtige woensdagmiddag. Of als je met je gezin uit eten wilt. Of gewoon een eindje fietsen en lekker stoppen bij een speeltuin. En ook op het gebied van Kunst & Cultuur is er zoveel te doen voor kids! Heb je ook onze rubriek 'Leuk & Handig' al eens uitgeprobeerd? Hier vind je bijvoorbeeld een overzicht met allerlei te gekke kinderfeestjes bij jou in de buurt.

 

Regio's

Samen hebben we jarenlange ervaring in (inter)nationale Communicatie & Marketing, Retail en Overheid. Door deze achtergrond hebben we veel kennis opgedaan om het idee van Go-Kids goed neer te zetten. Go-Kids is eind 2012 gestart in de regio Zwolle, maar Go-Kids wil graag heel Nederland in kaart brengen. Inmiddels zijn wel al actief in 17 regio's. Wil je meer achtergrond informatie over een regio, bekijk dan de 'over ons' pagina van de desbetreffende regio (klik op kies je regio).

 

We hopen dat Go-Kids je helpt bij het vinden van dat kindvriendelijke uitje en of activiteit waar je naar op zoek was. Verrassend, ontzorgend, en leuk!

 

 

Welkom bij KinderErgotherapie Deventer

Kinderen leren het doen van dagelijkse dingen vaak als vanzelf, maar bij sommige

lukt dat niet. Het is niet altijd duidelijk waarom een kind een bepaald handelingsprobleem heeft. Kinderergotherapeuten zijn deskundig in het analyseren en verbeteren van de activiteiten die kinderen doen. Kinderergotherapie onderzoekt waar het probleem door komt en begeleidt bij het oefenen van praktische dagelijkse dingen op het gebied van zelfzorg, spel en school.

 

KinderErgotherapie Deventer is een eerstelijns ergotherapiepraktijk voor kinderen van 0-18 jaar met als werkgebied Deventer en omgeving. De ergotherapie kan op de praktijk, thuis of op de locatie waar het probleem zich voordoet plaatsvinden.

 

Wat is kinderergotherapie?

Een kinderergotherapeut kan worden ingeschakeld wanneer kinderen problemen hebben met het doen van dagelijkse activiteiten thuis, tijdens het spelen en op school. De ergotherapeut is deskundig in het analyseren van de problemen en het vinden van en werken aan oplossingen samen met het kind en zijn omgeving.

 

Het doel van de ergotherapie is dat het kind zijn dagelijkse activiteiten zo goed en zelfstandig mogelijk, en met plezier kan doen. Daarbij schept de ergotherapeut de voorwaarden voor de verdere ontwikkeling van vaardigheden.

 

Aan welke problemen kunt u denken?

 

ADL (activiteiten van het dagelijks leven)

  • moeite met aan- en uitkleden, veters strikken, knopen en ritsen open en dichtmaken
  • Problemen met douchen, wassen, haren kammen, tanden poetsen
  • moeite met gebruiken van van mes en vork, eten/drinken
  • Moeilijkheden met het (leren) fietsen of andere verkleind manieren van verplaatsen
  • Niet goed kunnen zitten of moeite met stil zitten
  • Extra tijd nodig om een taak uit te voeren

Kleuter- en schoolse vaardigheden

  • Schrijfproblemen: slordig schrijven, letters en/of cijfers omkeren, onvoldoende ontwikkeling van een voorkeurshand, pijn bij het schrijven
  • Moeite met knippen, plakken, scheuren, vouwen, tekenen
  • Planningsproblemen, niet weten hoe een taak aan te pakken
  • Niet goed kunnen dragen van de boekentas
  • Problemen met ruimtelijke oriëntatie
  • Concentratie en aandachtsproblemen
  • Moeite met stil kunnen zitten
  • Problemen met zelfstandig uitvoeren van taken
  • Niet goed kunnen zitten en zich kunnen verplaatsen binnen de school
  • moeite met werken aan de computer

Spel

  • Moeite hebben met het samenspelen
  • Niet goed zelfstandig kunnen spelen
  • Problemen met het hanteren van spel/hobbymateriaal en –gereedschap

 

 Welke kinderen kunnen terecht bij de kinderergotherapeut?

  • Kinderen vanaf ongeveer 0 tot 18 jaar
  • Kinderen met een diagnose zoals cerebrale parese, jeugdreuma, niet aangeboren hersenletsel, spieraandoeningen, vermoeidhedsproblemen, DCD, AD(H)D, aan autisme verwante stoornissen zoals PDD-NOS
  • Kinderen zonder een duidelijke diagnose met ontwikkelingsproblemen

Werkwijze kinderergotherapeut

 De ergotherapeut kijkt samen met het kind, de ouders en andere betrokkenen zoals de leerkracht, naar de problemen en waardoor deze worden veroorzaakt.
Er wordt gekeken naar de mogelijkheden en de beperkingen van het kind en zijn omgeving en er wordt in samenwerking gezocht naar oplossingen en gekozen voor een plan van aanpak. De mogelijkheden van kind en zijn omgeving staan hierbij centraal.
Met de ergotherapeut kunnen vaardigheden worden aangeleerd of verbeterd. Ook kan er voor gekozen worden om het kind te leren om de activiteiten op een andere manier uit te voeren. Bij het oefenen staat het motiveren en het hebben van plezier voorop. Ouders en betrokkenen kunnen advies en voorlichting krijgen over de omgang met en begeleiding van het kind.
Als het nodig is kunnen hulpmiddelen of aanpassingen worden geadviseerd en kan de ergotherapeut ondersteuning bieden bij de aanvraag hiervan.

 

Jouw Kans

 

Jouw kans is een praktijk voor bijles en begeleiding van basisschoolkinderen en kinderen uit het voortgezet onderwijs t/m vwo 3.

Leerlingen krijgen bij jouwkans dé Kans om beter te worden in datgene wat ze op school lastig vinden. Dat kan zijn op het gebied van  rekenen, taal, begrijpend lezen of plannen. Hier hoeven kinderen zich niet voor te schamen. Het is voor bijna elk kind goed om soms even een extra steuntje in de rug te krijgen van iemand met kennis van zaken.

 

Voor wie?

Basisschoolkinderen die moeite hebben met rekenen, spelling, begrijpend lezen, plannen en kinderen uit het voortgezet onderwijs die problemen hebben met Nederlands, vreemde talen, wiskunde, aardrijkskunde en geschiedenis.

Wat mag u verwachten?

Door de extra begeleiding zal de kennis van kinderen vergroot worden en de verwerking van informatie verbeteren. Kinderen zijn in staat om zelfstandig te plannen. Het zelfvertrouwen neemt door dit alles toe.

Professionele hulp bij:

  • Dyslexie
  • Taalachterstand
  • Dyscalculie
  • Rekenachterstand
  • Kinderen met faalangst
  • Kinderen met motivatieproblemen
  • Kinderen die moeite hebben met plannen
  • Kinderen met gebrekkige studievaardigheden
  • Cito – training
  • Begeleiden van kinderen bij de overstap van BO naar VO
  • Vaksteun t/m klas 3 VO
  • Afnemen WISC III (intelligentieonderzoek)